Så jeg måtte igang med at skrælle æbler og bage, for hvem har ikke lyst til et stykke lun æbletærte til at smovse i foran fjernsynet.
Hvis I skulle få lyst til at lave den hurtiglavet æbletærte, så for i lige den opskrift som jeg altid bruger, den smager fantastisk og vi har brugt den opskrift i vores familie i rigtig mange år.
Hurtiglavet æbletærte :
- 50 g smør eller margarine
- 130 g sukker
- 1 ½ dl fløde
- 180 g hvedemel
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 3-4 æbler
- kanel
- mandler
(Jeg laver altid dobbelt potion af opskriften)
Smør/margarine og sukker røres skummende. Bagepulver og mel blandes og tilsættes skiftevis med fløden. Dejen fordeles i en smurt form ( tærte- eller springform ). Æblerne skrælles, udkernes og skæres i tynde både og fordeles på dejen. Kagen drysses med sukker, kanel og snittede mandler.
Bages ved 200 grader i ca. 30 min. eller til kagen er gennembagt.
Serveres med cremefraishe eller flødeskum. Æbletærten er også velegnet til frysning.
Velbekommen
Et lille fif hvis man ønsker en mere festlig cremefraishe. Put 1-2 dråber konditorfarve i cremefraishen og rør rundt til ønsket farve, nemmere bliver det ikke.
I må alle have en dejlig weekend
Knus fra mig
Tina
6 kommentarer:
Wauuu den ser lækker ud Tina Aldrig noget så godt som en æbletærte :-)Super flot billede du har fået lavet på blogen.Kram og rigtig god weekend til dig og familien Else
det vel nok dejligt ud ,sjov ide med farve i cremen.knus Maj-Britt
Mums, det ser super lækkert ud. Æv, man ikke kan få smagsprøver via internettet, men det kommer nok, smiler. Rigtig god weekend til dig og dine.
Knus Anette
Den smagte også fantastisk <3 Ja, man kan jo farve hvad som helst i sin yngling farve, cremefraishe, flødeskum, selv pasta.. Det ser faktisk lidt sjovt ud og ungerne syntes at det er sjovt engang imellem at få pastaen i en blå eller grøn farve..
Send en kommentar