lørdag den 10. september 2011

Hurtiglavet æbletærte

Brian og ungerne var på deres årlige æblerov igår, vi har masser af æbletræer nede på vores grønne område og lige ovre på den anden side af vejen, så det kan ik blive nemmere  :) De fik da også samlet 2 store poser med nedfalds æbler og de er perfekte til at lave æblegrød og æbletærte af.
Så jeg måtte igang med at skrælle æbler og bage, for hvem har ikke lyst til et stykke lun æbletærte til at smovse i foran fjernsynet.
Hvis I skulle få lyst til at lave den hurtiglavet æbletærte, så for i lige den opskrift som jeg altid bruger, den smager fantastisk og vi har brugt den opskrift i vores familie i rigtig mange år.

Hurtiglavet æbletærte :
  • 50 g smør eller margarine
  • 130 g sukker
  • 1 ½ dl fløde
  • 180 g hvedemel
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 3-4 æbler
  • kanel
  • mandler
(Jeg laver altid dobbelt potion af opskriften)

Smør/margarine og sukker røres skummende. Bagepulver og mel blandes og tilsættes skiftevis med fløden. Dejen fordeles i en smurt form  ( tærte- eller springform ). Æblerne skrælles, udkernes og skæres i tynde både og fordeles på dejen. Kagen drysses med sukker, kanel og snittede mandler.
Bages ved 200 grader i ca. 30 min. eller til kagen er gennembagt.
Serveres med cremefraishe eller flødeskum. Æbletærten er også velegnet til frysning.

Velbekommen


 

Et lille fif hvis man ønsker en mere festlig cremefraishe. Put 1-2 dråber konditorfarve i cremefraishen og rør rundt til ønsket farve, nemmere bliver det ikke.
I må alle have en dejlig weekend
Knus fra mig
Tina7 kommentarer:

byfogt sagde ...

Wauuu den ser lækker ud Tina Aldrig noget så godt som en æbletærte :-)Super flot billede du har fået lavet på blogen.Kram og rigtig god weekend til dig og familien Else

Madame Rosa sagde ...

det vel nok dejligt ud ,sjov ide med farve i cremen.knus Maj-Britt

Velkommen hos indretning med farver. sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Fru Lyserød sagde ...

Mums, det ser super lækkert ud. Æv, man ikke kan få smagsprøver via internettet, men det kommer nok, smiler. Rigtig god weekend til dig og dine.
Knus Anette

Velkommen hos indretning med farver. sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Lulufant sagde ...

Den smagte også fantastisk <3 Ja, man kan jo farve hvad som helst i sin yngling farve, cremefraishe, flødeskum, selv pasta.. Det ser faktisk lidt sjovt ud og ungerne syntes at det er sjovt engang imellem at få pastaen i en blå eller grøn farve..

Blogger sagde ...

BlueHost is ultimately the best hosting provider with plans for any hosting requirements.