fredag den 20. april 2012

Go' weekend jordbærtærte






Hvis dit mundvand også løber i vand, så tøv ikke. For denne Go' weekend jordbærtærte er utrolig nem at lave. Og den smager absolut lækkert og friskt. 
I får lige opskriften her. Dette er en opskrift til 1 mørdej, jeg laver altid dobbelt potion, så jeg har nok.

450-500 g jordbær
1 glas ribsgele
200 g mørk eller lys chokolade

1 potion mørdej:
100 g koldt smør/ margarine
150 g mel
3 spsk sukker
½ æg

Bland alle ingredienserne sammen i en køkkenmaskine og saml dejen hurtigt. Stil eventuelt mørdejen i køleskabet i ½ times tid, hvis den er blevet for varm/ fedet, ellers brug den med det samme.
Beklæd en tærteform med dejen, tryk dejen op langs kanten. Jeg bruger altid en silikoneform, da kagen er nemmere at få hel ud bagefter. Prik bunden med en gaffel. Tænd ovnen på 200 grader. Bag mørdejen i ovnen i ca. 20-25 min. Lad bunden blive helt kold på bordet eller stil den i køleskabet. 
Imens mørdejsbunden afkøler, smelt da chokoladen langsomt over et varmbad. Vask jordbærene og skær dem over på langs. Når bunden er kold smør den så med det smeltede chokolade, husk at komme godt ud på kanterne. Imens chokoladen stadig er blød, læg så jordbærene oven på chokoladen. Lad det hele køle til chokoladen er stivnet. Varm ribsgelen lidt op så den bliver en lille smule flydene. Hæld ribsgelen over jordbærene og stil den køligt i køleskabet i ca. ½-1 time for servering.
Severes med cremefraishe eller flødeskum.

Velbekommen og Go' weekend til Jer alle








3 kommentarer:

Guldloks moster sagde ...

Mums det ser lækkert ud.

Rigtig god weekend.

Knus og kram fra Lotte

angie sagde ...

mmmmmh, danke für die schönen bilder!!! die torte sieht sooo lecker aus und die dekoration natürlich auch, angie

zuckersüße Äpfel sagde ...

Hhhmmm, it looks great!

Many Greetings from Germany, Tanja