tirsdag den 6. december 2011

En klassisk jule lækkerbisken

Jeg elsker brændte mandler og jeg har efterhånden prøvet mange forskellige opskrifter, men denne her syntes jeg altså er den bedste.
Så den vil jeg selvfølgelig dele med Jer.
Det kan se rigtig fint ud på julebordet med et kræmmerhus fyldt op med brændte mandler eller læg mandlerne i en lille pose med bånd omkring og forærer den som en værtindegave. Det er altid så hyggeligt, at få en lille kurv med som poser af hjemmebag.
Læg gerne flere små poser i en kurv med pebernødder, småkager, julens konfekt og brændte mandler..

Brændte mandler

  • 2 dl vand
  • 300 g sukker gerne rørsukker
  • 400 g hele mandler
  • 2 tsk. eddike
  • 1 spsk. smør
  • Bagepapir

Afmål alle ingredienserne og hæld først vand og eddike på en pande, dernæst sukker og mandler.
Bring det hele i kog ved fuldt blus. Skru derefter ned på middel varme. Lad vandet fordampe indtil sukkeret har en konsistens som sirup. Kom smørret i og rør hyppigt i mandlerne indtil sukkeret krystalliserer. Vend mandlerne grundigt indtil sukkeret smelter let og sukkeret klæber til mandlerne.
Kom straks mandlerne over på et stykke bagepapir. Fordel mandlerne og sørg for at der ikke ligger for mange mandler oven på hinanden. Lad mandlerne afkøle helt. Opbevares bedst i i tætsluttet dåse.

Velbekommen
og pas på man bliver let afhængig  :)7 kommentarer:

Sisse sagde ...

Hej Tina

De ser godt nok dejlige ud, Du er simpelhent så god til alt muligt

Ha en dejlig dag

Sisse

Lulufant sagde ...

Tusinde tak Sisse :)
De smager også bare vildt godt, det eneste ved dem, er bare at når man først er begyndt at spise dem, ja, så er det drøn svært at stoppe igen...
Og en god dag til dig også..
Knus Tina

Madame Rosa sagde ...

Hej Tina
ser lækkert ud og duften i huset feder vel ikke. god ide med små poser med pebernødder og andet godt ser sødt ud uden det koster en formue.
dejlig dag til dig
knus Maj-Britt

Else sagde ...

Hej Søde...Mit mundvand kan jeg slet ikke styre nu.Og mig som elsker brændte mandler når først jeg går igang kan jeg slet ikke stoppe.Her plejer farmand at lave vores men han har desværre så travl i år her i dec.så ser udtil jeg selv må igang hvis jeg får tid.Har slet ikke bagt inu heller.Tak for din søde kommentar vedr min julesæk og ja nu lykkes det igen tænker bare på dig og dine vise ord hver gang jeg er ved at opgive Hi Hi var ikke så svært dette motiv.Kram Else

merethe sagde ...

Så gode de så ut. Lekre bilder du tar. :) Ha det fint,hilsen Merethe

Lulufant sagde ...

Til Maj-Britt..
Thi hi.. Nej duften feder bestemt ikke ;D))) Og ja, det koster nemlig ikke så meget at lave sådan en lille godtepose og jeg elsker at få en personlig gave til værtindegave, det er rart at vide at der er nogle der har tænkt og taget sig tiden til at lave nogen lækkert.. Det kan jeg godt li''

Til Else..'
Så må du da snart få fingeren ud af starthullet men søde ven :) Det er jo snart jul og ingen jul unden kager og brændte mandler :) :) :) Nej, jeg er sikker på at du også mestre at kunne lave det lige så godt som farmand.. Bruger i den samme opskrift??

Til Merethe
Tusinde tak, de smager også skønt og de tager ingen tid at lave..

Ha' en dejlig onsdag til Jer
Knus Tina

Pernille sagde ...

Um hvor ser de lækre ud, dem håber jeg at jeg får tid til at prøve!